Klik Sini

Dec 27, 2011

2
Komen

Game Yang Menghina Islam

Hai semua..nampak tajuk tuh..masa Spark berFacebook tadi..ada sorang neh post kat wall video ni..




Ok..dah tengok video..tuh...Spark just tak bersetuju dengan Game Prince of Persia...menghina islam...tidak sama sekali...KENAPA??

Dalam game prince of persia(series)..putera dan abangnya sendiri ..adalah berkarakter islam..Untuk kepastian..main dulu kemudian baru anda dapat apa sebenarnya mesej yang hendak disampaikan..And kalau dah habis main..kita akan nampak sangat mesej dia hendak membangunkan islam...

Tetapi kalu dalam movie sebenar..maybe sikit je la yang islam..
So ape yang Spark dapat dari tengok comment2 orang dan video Spark nak share kan disini...
Spark ada juga jumpa orang cakap Game Assasin Creed dan Prince of Persia ni..tidak boleh dipertikaikan kerana kedua-dua game ini adalah sejarah....

N kalau x silap Spark..ada satu game name die Dantes Inferno..

Game ni ramai yang berpendapat bahawa seorang hero ini ingin menyelamatkan isteru=inya daripada neraka dan memasukkan Nabi Muhammad ke dalam neraka...apa-apa pun..Spark x tahu sangat lah kesahihannya..sebab Spark x maen pon lagi game neh...

Itu saja...Wassalam...



Dec 25, 2011

0
Komen

The Black Awang Kena Tangkap

Hai semua..harini...nak jadi reporter sikit..haha..pernah dengar the black awang..dalam B.I nye la..orang kita panggil "Awang Hitam"..baru-baru ini..ditangkap lagi....

KUALA LUMPUR – Kesungguhan polis menangani gejala penipuan Internet melibatkan Awang Hitam dapat membongkar satu lagi kegiatan jahat golongan itu ekoran penahanan tiga lelaki dan seorang wanita warga India yang merupakan konco-konco lelaki Afrika baru-baru ini.
Kesemua pekerja sebuah restoran berusia lingkungan 30-an itu ditahan dalam operasi selama 16 jam bermula 12 tengah hari Khamis lalu di Seremban, Negeri Sembilan.
Penolong Pengarah Jenayah Siber dan Multimedia Jabatan Siasatan Jenayah Komersial, Asisten Komisioner Kamarudin Md. Din (gambar) berkata, mereka ditahan selepas didapati memberikan akaun bank masing-masing kepada individu yang menjadi mangsa sindiket Awang Hitam.





Dec 24, 2011

0
Komen

Spark Admin Peninglah???

Hai semua...korang sehat..Spark baru je baek selseme ni..terus update blog..hehe..ok..nampak tajuk tu kan..Spark bukan sakit balek..tapi Spark pening lah pasal..status2 di facebook yang berkaitan 18sx..



Hm..nak dikatakan setiap masa..ada je..informasi tentang pramugari telanjang lah ape..kalu satu dua x pe..ni banyak..Spark pikir jugak..nak delete x page tuh..tapi bila dipikirkan semula..page tu banyak bagi informasi2 berguna jugak..so im Confused 

  

Dorang pun same..=)..haha

Oklah..Spark nak promote sikit...jangan segan2 like page
  Alamak !Hehe.Alamak !Hehe.

di facebook..dijamin memberi infomasi terkini dan amat berguna...