Klik Sini

Dec 27, 2011

2
Komen

Game Yang Menghina Islam

Hai semua..nampak tajuk tuh..masa Spark berFacebook tadi..ada sorang neh post kat wall video ni..




Ok..dah tengok video..tuh...Spark just tak bersetuju dengan Game Prince of Persia...menghina islam...tidak sama sekali...KENAPA??

Dalam game prince of persia(series)..putera dan abangnya sendiri ..adalah berkarakter islam..Untuk kepastian..main dulu kemudian baru anda dapat apa sebenarnya mesej yang hendak disampaikan..And kalau dah habis main..kita akan nampak sangat mesej dia hendak membangunkan islam...

Tetapi kalu dalam movie sebenar..maybe sikit je la yang islam..
So ape yang Spark dapat dari tengok comment2 orang dan video Spark nak share kan disini...
Spark ada juga jumpa orang cakap Game Assasin Creed dan Prince of Persia ni..tidak boleh dipertikaikan kerana kedua-dua game ini adalah sejarah....

N kalau x silap Spark..ada satu game name die Dantes Inferno..

Game ni ramai yang berpendapat bahawa seorang hero ini ingin menyelamatkan isteru=inya daripada neraka dan memasukkan Nabi Muhammad ke dalam neraka...apa-apa pun..Spark x tahu sangat lah kesahihannya..sebab Spark x maen pon lagi game neh...

Itu saja...Wassalam...



Dec 25, 2011

0
Komen

The Black Awang Kena Tangkap

Hai semua..harini...nak jadi reporter sikit..haha..pernah dengar the black awang..dalam B.I nye la..orang kita panggil "Awang Hitam"..baru-baru ini..ditangkap lagi....

KUALA LUMPUR – Kesungguhan polis menangani gejala penipuan Internet melibatkan Awang Hitam dapat membongkar satu lagi kegiatan jahat golongan itu ekoran penahanan tiga lelaki dan seorang wanita warga India yang merupakan konco-konco lelaki Afrika baru-baru ini.
Kesemua pekerja sebuah restoran berusia lingkungan 30-an itu ditahan dalam operasi selama 16 jam bermula 12 tengah hari Khamis lalu di Seremban, Negeri Sembilan.
Penolong Pengarah Jenayah Siber dan Multimedia Jabatan Siasatan Jenayah Komersial, Asisten Komisioner Kamarudin Md. Din (gambar) berkata, mereka ditahan selepas didapati memberikan akaun bank masing-masing kepada individu yang menjadi mangsa sindiket Awang Hitam.





Dec 24, 2011

0
Komen

Spark Admin Peninglah???

Hai semua...korang sehat..Spark baru je baek selseme ni..terus update blog..hehe..ok..nampak tajuk tu kan..Spark bukan sakit balek..tapi Spark pening lah pasal..status2 di facebook yang berkaitan 18sx..



Hm..nak dikatakan setiap masa..ada je..informasi tentang pramugari telanjang lah ape..kalu satu dua x pe..ni banyak..Spark pikir jugak..nak delete x page tuh..tapi bila dipikirkan semula..page tu banyak bagi informasi2 berguna jugak..so im Confused 

  

Dorang pun same..=)..haha

Oklah..Spark nak promote sikit...jangan segan2 like page
  Alamak !Hehe.Alamak !Hehe.

di facebook..dijamin memberi infomasi terkini dan amat berguna...

Dec 22, 2011

2
Komen

Bola Misteri Metalik Jatuh Dari Langit





Hai...da tengok gambar tu...apa benda tu ye??...itulah bola metalik..even spark pon x tau apa benda sebenarnya..haha...

Baru-baru ini di Namibia...seorang petani telah menjupai bola metalik ini..ia dikatakan terdapat satu bunyi yang kuat sebelum djumpai...

Pihak berkuasa Namibia telah menghubungi Pentadbiran Aeronotik dan Angkasa Lepas Kebangsaan dan Agensi Angkasa Eropah bagi mendapatkan maklumat..

Institut Sains Forensik Kebangsaan Namibia juga masih bingung tentang bola tersebut dan tidak tahu dari mana datangnya bola itu...

Hm...Spark rasakan bola tu ada kena mengena dengan bola ni..


Apa korang rasa...
Ataupun mamaybe yang ni


Ini semua spark pinjam daripada En.Google...hhehee

ok...2 je...Adioz Amigos....


Dec 21, 2011

4
Komen

Hasil Membanting Keringat..

Hai..semua.betul x ayat tajuk spark tuh..haa..sory lame x update..Spaark menunngu result PMR..finally..ape yang di usahakan selama ini...Spark get 8A finally...



And Spark dapat...


Haha..           " I have put such an great effort on This"

Spark ade amek ayat seseoang tu..cube tuke..from vlogger...

k..tu je..adioz..amigoz...

Dec 19, 2011

0
Komen

Budak 13 Tahun Mencuri Bas Kilang

Ada satu lagi story..mengenai MENCURI,..ish3..yang x boleh tahannya..13 tahun baru..PMR pon x lepas..UPSR da le...haha



SEREMBAN - Suasana malam di Taman Rasa Sayang di Senawang di sini yang lazimnya aman damai bertukar kecoh semalam apabila seorang budak lelaki bertindak mencuri dan memandu sebuah bas kilang sebelum melanggar enam buah kereta yang diletakkan di kawasan taman itu.
Bunyi dentuman kuat akibat bas tersebut merempuh kereta milik penduduk pada pukul 12 tengah malam menyebabkan ramai penghuni yang sudah tidur terjaga.
Mereka yang meninjau dari rumah masing-masing terkejut apabila ternampak bas tersebut dipandu dalam keadaan terhuyung-hayang oleh seorang budak lelaki berusia 13 tahun.
Suasana mencemaskan selama kira-kira 10 minit itu hanya berakhir selepas bas itu dikejar beberapa penduduk yang menunggang motosikal sebelum ia berhenti di sebuah kawasan rumah kedai di taman tersebut.
Budak lelaki itu memandu bas tersebut sejauh kira-kira satu kilometer dari lokasi bas itu dicuri.
Seorang penduduk yang hanya mahu dikenali sebagai Zulkifli berkata, ketika kejadian dia berada di sebuah masjid berhampiran sebelum terdengar bunyi satu dentuman kuat.
Ketika dia menjenguk keluar dari masjid, dia terkejut melihat sebuah bas dipandu dalam keadaan terhuyung-hayang sambil dikejar beberapa penduduk.
"Mereka lebih terkejut apabila melihat bas itu melanggar sebuah kereta penduduk yang diletakkan di bahu jalan.
"Bas itu terus bergerak sebelum ia melanggar lima buah kereta lagi yang diletakkan di hadapan sebuah restoran di taman itu," kata Zulkifli ketika ditemui di sini semalam.
Petikan dari Surat khabar Kosmo





0
Komen

Salman dan Sharukh Khan Bergaduh




Hai semua..teringin pulak nak update blog malam2..nampak tuih..ha mesti teruk lebam2 kan dorang bergaduh..ialah dua2 badan uhh sexy..haha..

xdela..bukan tuh yang jadi sebenarnya..Spark baru tahu hubungan dua aktres bollywood ni memang x baik..baru-baru ini ada satu peristiwa yang melucukan telah terjadi antara mereka ini...

K ceritanya begini...pada suatu hari..haha gurau ajek..

baru-baru ini..Shah Rukh Khan dan Salman Khan telah menaiki kapal terbang yang sama..pada mulanya Shah Rukh Khan telah memasuki ke perut kapal terbang yang menuju ke New Delhi..tiba-tiba kelihatan Salman Khan juga ada di dalam ruang tempat duduk kelas bisnes itu...bersama krew filem Ek Tha Tiger nya..


Shah Rukh Khan kelihatan panik lalu terus turun dari kapal terbang itu...

Cerita asalnya begini..Shah Rukh Khan sepatutnya menaiki pesawat peribadi..tetapi terdapat masalah so dia terpaksa menaiki kapal terbang komersial...

Shah Rukh telah turun daripada kapal terbang itu kerana dia menerima panggilan bahawa pesawat peribadinya sudah boleh dinaiki...

so itu lah ceritanya...bukan bertumbuk lawan sana lawan sini..k..selamat membace..:)




0
Komen

Adam Hampir Ditumbuk Seorang lelaki

Hai..semua..sehat?..spark x brape sehat la..baru mula selseme ni..mm..hari Spark nak share sikit..begitu prihatinnya pengundi UMNO..terhadap parti nya..sorilah kalau ayat x berapa betul..

layan video ni dulu...


Korang dah kenalkan Siapa Adam..Adam ini adalah seorang pemuda berusia dalam lingkungan 22 tahun..yang menurunkan bendera PM kite Najib dan menaikan benderanya..Seorang lelaki sangat marah dan menyerbu kearahnya..

Bila nak dekat tarikh pilihanraya ni..perasaan pengundi menyokong parti pilihan..semakin membara-bara selepas mendengar kata-kata semangat daripada pemimpin parti sendiri...

So ape komen korag..spark xnk cakap banyak2..spark bukan orang politik pon..bawah umo lagi..haha





2
Komen

Adlin dan Chef Wan Berperang!!

Hai...wah tajuk ni nampaknya tengah HOT ni..haha..xnk lepas peluang...apa kaitan diorang ni..of coz la Maharaja lawak Mega..


   VS 

Fuhh..panas ni..berpeluh-peluh dibuatnya..Spark bukan nk begosip ye..haha..k lah..seeprti anda semua sdia maklum..Adlin dan BP baru sahaja tersingkir daripada MLM 2011..

Baru-baru ini..Adlin telah mengumumkan perang di laman fanpage facebooknya..

Korang faham kan..x faham google translater ade..haha..tengok tu..pengumuman perang..haha

Pada malam minggu ke-8 itu..juri iaitu diva negara Siti Nurhaliza hanya mengkritik 
"Dari segi penggunaan prop tu saya puji, tapi lawak tu x de la bang"

Apa yang bikin panasnye..Chef Wan..
"Saya gelak tu bukan kerana lawak you tu,  tapi gelak tu apa yang you merapu sangat tu..meroyan.."

Huuu..sape x panas dengar kena kritik macam tu kan..kene singkir pula tu..haha..tapi rakyat malaysia sudah biasa dengan sikap Chef Wan yang suka berleter itu..

Kritikan Chef Wan di fanpagenya..

bace je lah..tau panjang,,faham-faham je lah..nama pon chef wan..

ni ada lagi..korang mesti paham punya..

nampak tu..haa..apa-apa pun..adlin yang menyerang masih belum mendapat serangan balas daripada Chef Wan lagi..inolah lumrah..:)





Dec 18, 2011

0
Komen

7 Jam Berlatih Satu Hari

Hai semua..semua sehat?.spark sehat je..tengok tajuk tu..ha...bukan tajuk 2 xde kne mengena dengan workout ke ape..haha..menjelang kita nak Sambut Tahun Baru ni kan..Spark nak share skit mengenai Tarian Singa..




Tarian singa adalah sejenis tarian adat tradisional yang diamalkan oleh masyarakat di China..tapi sekarang dimana ada Cina..disitulah adanya tarian singa..

Baru-baru ini di Arena of Stars genting Highland..sebuah pertandingan tarian Singa telah dipertandingkan untuk merebut gelaran juara dalam Kejohanan Tarian Singa Kebangsaan kali ke 15.





























Gambar terahir tu merupakan juara pada kejohanan kali ini..iaitu Persatuan tarian Singa dan Naga Kun Seng Muar..

Tarian ni..nampak je senangkan..beberapa penari yang ditemu ramah mengatakan..
"Tarian ini perlukan keserasian kedua-dua penari..seorang pemegang kepala dan sorang badannya.."

"Sebenarnya ia memerlukan banyak latihan hampir 7 jam kami berlatih satu hari"

"Memang sukar sebenarnya kerana saya harus melompat tinggi dengan memegang 4 hingga 5 kilogram kepala singa untuk mendapat markah penuh

Penari sendiri pon dah cakap macam itukan..haha..inilah kepelbagaian tradisi yang terdapat antaranya di negara kita Malaysia....

Ringan-ringankan diri melawat blog-blog yang menarik di bloglist Spark ye..

Dec 16, 2011

1
Komen

Lagi Masjid Dibakar!!

KUMPULAN wanita Palestin dari perkampungan Burqa berhampiran Ramallah melihat kerosakan di Masjid An-Nur yang dibakar pelampau. - Foto EPA


Sekumpulan wanita melihat hasil pembakaran dalam masjid..

Ramallah di Palestin..baru-baru ini kita dikejutkan dengan berita kumpulan "Pelampau Yahudi"membakar dan menconteng sebuah lagi masjid di tebing barat palestin..

Mereka turut menconteng patung Hebrew di tembok-tembok masjid..MasyaAllah...

Dikatakan keganasan kepada penduduk palestin meningkat juga berpunca daripada kumpulan "Pelampau Yahudi"..

"Perosak mencurah miunyak tanah dan kemudian baru membakar sebuah masjid di Burqa" kata, Gabenor Ramallah..

Dan juga makluman mengenai Baitulmaqdis..masih dikuasi oleh orang Yahudi..dan orang islam semakin hari semakin marah akan tindakan mereka disitu..

Ya Allah..Sesungguhnya Engkau Maha Kuasa Lagi Maha Penyayang..Bantulah penduduk Islam di Palestin Yang Ditindas Oleh Orang-Orang Yahudi..Kasihanilah Mereka Ya Allah...Lindungilah Mereka Daripada Segalka Kekejaman Dan Kezaliman Rejim Zionis..Amin Ya Rabbal Alamin...

Sama-sama kita mendoakan kesejahteraan mereka disana....


0
Komen

BMW Fasha Dicuri??

Hai semua..tiba masa Spark tok cerita pasalartis pula..haha..tapi.....bukan gosip ye jangan salah faham..x nak wat dosa kering hehe..


K berita tergempar sekarang aktres terkenal Fasha Sanda..ada yang x kenalke..ni haa..


Sory ye..semuakalu gambarnye agak keterlaluan..walaubagaimanapun..kereta Fasha iaitu BMW 3 Series..


Kereta mahaltu..kereta ni beharga lebih kjurang RM200, 000..boleh beli rumah ye..rumah kos rendahla..hehe..

Kereta Fasha ini dilaporkan hilang dihadapan kompleksbeli-belah Wangsa Maju semalam...ish3..siapayang mencuri di kawasan umum tuh..silap langkah mau didebik orang berdekatan...

Kehilangan kereta Fasha membuatkan aktres popular ini lambat untukdatang ke majlis-majlis pelancaran filem..Apelah nasib FS ni...

Selepas membuat laporan Fasha berkata dia akan menyerah kan segalanya kepada pihak berkuasa...

Ape nak jadi lah orang zaman sekarang ni..terdesak sangat ke sampai nak mencuri..kasihanilah merekayang dicuri..

Spark ada juga dengar-dengar kehilangan kereta FS ini disebabkan statement FS yang mengatakan "fasha tidak akan berkahwin lagi"..maksud die..bukan FS x nk kahwin dah..maksud FS belum sampai masanya lagi lah...Siapa yang cemmburu ni..ke nak aniaya..

Bagi yang mempunyai maklumat tentang si pencuri atai kes pencurian..diharap dapat sama-sama membantu..

Sekian dari Spark..Assalamualaikum...:)




Dec 14, 2011

3
Komen

Polis Aceh Membotakkan Peminat Muzik Punk

Hai semua..harini Spark nak cerita pasal akhlak..walaupun Spark ni x la baik sangat tapi sama-sama kita renungkan..



nampak lelaki tu kene botak dengan polis..haa itulahsalah satu individu yang berambut punk..baru-baru ini di Benda, Aceh terdapat konsert muzik yang diadakan pada malam  sabtu lepas dan polis telah melakukan serbuan dan menangkap mereka yang "berambut mohawk", "memakai seluar jeans ketat" dan "bertatu"..

Rambut Mohawk lebih kurang macam inilah..


memakai seluar jeans ketat..trend anak-anak muda zaman sekarang ni..


Bertatu


Haa tengok penuh satu badan..nilah wanita paling banyak tatu..

Berbalik kepada tajuk..mereka yang tertangkap adalah 60 orang dan mereka sangat pelik kenapa mereka ditangkap..

"Kenapa mereka menangkap kami? mereka tidak memberikan alasan", Fadil, 20

"Kami tidak mencuri, Kami tidak mengganggu sesiapa, kami berhak menonton konsert"

itulah beberapa luahan mereka yang ditangkap..

Tujuan polis menangkap mereka sebenarnya untuk mengelakkan nama kawasan tersebut tercemar oleh kelakuan mereka..Polis khuatir undang-undang wilayah ini akan tercemar oleh kerana mereka..

So kita dah nampak motif sebenar mereka..menurut aktivis hak asasi manusia..penangkapan itu telah melanggar hak asasi mereka...

Bagi spark..betul lah apa yang mereka buat..tapi cara tu maybe agak keterlaluan..so siapa makan cili dia lah terasa pedasnya..haha




2
Komen

Kanak-Kanak Masih Hidup Selepas Dilanggar

Hai semua..hmm..dah lama rasenye spark x update ni..lame sangat dah...sparksebok skit..sebelum ni..k tajuk harini..ajaibkan..walaupun dilanggar kanak-kanak itu masih hidup..


Baru-baru ini di China..seorang kanak-kanak tadika berusia 5 tahun dirakam oleh CCTv berdekatan sedang duduk di tengah-tengah jalan raya sebelum dilanggar...

Dikatakan ibu kanak-kanak berikut menyuruh dia berjalan ke tadika..kanak-kanak itu bertindak untuk duduk di tengah-tengah jalan raya tanda protesnya..

Si ibu terus berjalan dengan sangkaan bahawa si anak akan mengikutinya..tetapi sangkaan si inu salah..kanak-kanak itu terus duduk dan satu kereta bewarna hitam masuk ke selekoh dan menuju ke arah kanak-kanak itu.

Seramai 16 orang membantu untuk mengangkat kereta dan menyelamatkan kanak-kanak itu..

Kanak-kanak itu kemudian di hantar ke hospital..dan dikatakan hanya cedera ringan..

Tengoklah..keajaiban tuhan..ajalnya bukan masa tu kot kan..dah kene langgar kereta masih hidup..Masyaalllah...k tu je..leave comment ye :)



Dec 11, 2011

0
Komen

3 Days Without Enough Sleep

Hai semua..hm..k kali ini spark nak cerita 3 hari yang spark lalui and of coz terpakse bgun awal...

Ok..start with the first day..

On 10 Disember 2011..
Tengah sedap dibuai mimpi tetiba dengar suara ibu menyeru bangun untuk pergi ke rumah nenek spark coz my cousin nak berkahwin..pagi tu..dalam hati "Damnn, asal awal sangat..Damn.." bangun-bangun tengok jam baru pukul 7.00 am..nak wat camna bangun jela..dengan badan sebrat setan rasanya apabila hendak bangun tuh..huhu..


And finally bila spark sampai rumah pada pukul 9.00 pm..rasa letih gila..bukan letih apa..letih menunggu semua aktivitinya..malam uh alang-alang da online facebook and blogwalking..terus je sampai ke subuh..terus cepat-cepat off lappy and tidor..coz.....




On 11 Disember 2011
Hooaaahhhh...sedapnya menguap..tapi hari ini ada kenduri makan-makan perkahwinan pula..semalam hanya akad nikah..arghhh..sekali lagi Spark dikejut ada pukul 7.00am..dengan membawa mata yang sangat susah untuk dibuka terus pergi mandi..Harini bes..coz dapat makan.haha..ada nasi beriani , ayam masak merah dan kari daging..




Petang itu Spark menjamah Rosted Chicken..pergh..marvelous..selepas itu disajikan pula kek pengantin tadi..rasa cam nak burst dah perut spark ni...And apabila sampai ke rumah terus onine and aktiviti biase..

Today 12 Disember 2011
Sekarang Spark sedang memikirkan suatu hal..nak tido awal atau tidak."Esok kena bangun awal, nak pergi ziarah orang yang dah meninggal dunia"..hmm..xpela tido je la cam biasa (biasa tu lewatah tuh hehe)

Esok pagi Spark akan mengalami tidur yang kurang aman sekali lagi...naseb2..


Dec 9, 2011

4
Komen

Gatal-Gatal Tapi Bukan Allergy??

Hai Semua..harini Spark nak cerita sikit..sejenis penyakit yang dinamakan gegata..First time spark tahu penyakit ini..



nampak x..ni lah contoh gegata..penyakit ni dia akan menyebabkan ruam-ruam merah dibadan kita dan gatal yang yang amat sangat..


Haa..nampak ni..penyakit ni pantangya yang pertama adalah JANGAN GARUK...
Kalu degil juga pandai-pandai lah tanggung ye...

Spark mengoogle cari macam mana nak pulihkan ni..dan ini hasil pemerhatian Spark

Kaedah Tradisional - Ramai yang mengatakan "Layurkan Daun Sirih Di atas Bara Api dan Sapukan pada tempat yang gatal itu" , " Sapukan vicks pada bahagian yang gtal dan tempekkan bedak sejuk pula pasti berangin dan pulih"




Kaedah Rawatan Moden 
- 1. "Pertama sekali rujuk dokor dan dapatkan suntikan"
  2. "Gunakan Calamine Lotion dan sapukan"



jangan tersalah ubat ye..

Ok..Spark doakan bagi mereka yang menghidap penyakit ini...agar cepat sembuh dan sihat seperti sedia kala...








Dec 8, 2011

3
Komen

Lelaki Bogel Berjalan Atas Palang Jambatan

Hye sume..da lame Spark x update blog ni..apa khabar korang sume..sehat..hm.. kejap je da ari jumaat kan..itulah masa beredar tanpa kita sedari.Harini pasal lelaki bogel..eiuww  disgusting..bukanlah ape spark nak cite ni.......



Haa nmpak lelak itu...baru-baru ini terdapat seorang lelaki tanpa seurat benang dibadan telah dilihat berdiri di atas palang sebuah jambatan di China..

Dia nak buat apa tu..?..telah dikatakan bahawa lelaki itu seakan-akan hendak terjun daripada jambatan itu...
beberapaminit kemudian anggota bomba telah sampai dan terpaksa menggunakan mesin pengangkat untuk membawa lelaki itu turun,,

Akhirnya setelah sejam setengah dipujuk barulah lelaki itu mahu turun..rupa-rupanyalelaki bogelitu adalah seorang pesakitmental...

Haha macam  itulah ceritanya rupanya..orang sakit mental..itulah bila otak sudah tidak dapat membezakan sesuatu dan berfikir dengan waras..beginilah jadinya..sampaisitu sajelah..salam..:)






Dec 6, 2011

3
Komen

Wordless Wednesday Spark

  



YUMMMYYY!!!!
1
Komen

K-POP Takluk London

He Semua..da lame rasanye spark x update ni..hm..k cane tutorial hari tu ok..kalau ade masalah g taw ye..

Balik kepada tajuk post ni..haa k-pop..sape minat k-pop..haha..spark minat2 cam tu je la..spark minat 2PM..haha..k ape yang spark nk cite at sini adalah..


Spark nak cite..K-Pop da mula menakluk London..haa..persembahan k-pop ini dilakukan di Akademi Brixton London..


Walaupun di London..mereka tetap mendapat sambutan yang hangat..antara kumpulan yang ada G.Na 4Minute dan Beast...

Ni ahli kumpulan Beast.hee


tengok tu..perghh ramai tu...

Untuk makluman semua..kenapa k-pop ni banyak membuat persembahan di luar negara mereka seniri..kerana..industri muzik di Korea kecil..n pendapatan mereka pon ogf coz la kecil jugak..so mereka meluaskan pengaruh ke negara-negara lain..untuk mencapai standard International..

So ape pendapat korang?..boleh ke k-pop ni terus hidup macam itu..boleh tahan lama ke?..