Klik Sini

Nov 9, 2011

4
Komen

Hot Topik Hari Ini..COUPLE...



Cuople satu fenomena yang tidak asing lagi kat Malaysia ni..tambah2 lagi couple yg becinta monyet ni..haa agak2 korang la kan..sape yang salu cinta monyet ni..remaja dak sekolah..knfem..hmm..persoalan utama..kenapa couple mase sekolah..macam2 jawapan kite boleh dapat macam ni "baru la orang respect kite skit", " rase la skit jadi hot tu"..haha..tapi tak semua yang suke sgt couple ni..ada yang rase tak bebas la..buang duit la macam-macam lagi..

Couple Mengundang Padah


Dengar tajuk je pun kita da boleh fikir macam-macam padahnya kan..Apa padahnya?..haa..senang je jawapan dia..hari demi hari kita selalu je kita dengar laporan berita kes buang anak..Ni yang tak nak ni..bercinta tu memang tak salah..tapi da sampai jadi macam ni..memang  la salah..Puncanya terjadi semua ni pertama sekali merujuk kepada keagamaan..Jelas sekali mereka ini dah jauh sangat daripada agama..Mereka alpa dan lalai bahawa agama mereka adalah ISLAM..Didikan serta bimbingan nasihat dan pengajaran tentang keagamaan kurang diberikan kepada mereka ini. Pokok pangkalnya kita boleh melihat kepada peranan ibu bapa. Sepatutunya sejak kecil lahi mereka ini sudah diberikan didikan agama supaya besar kelak menjadi khalifah yang berguna..Kata pepatah pernah mengatakan "melentur buluh biarlah dari rebungnya"..Konklusinya couple yang membawa padah adalah couple yang lupe pada Allah..

Kebaikan Couple? Ada Ke?


Haa ni soalan daripada Admin untuk semua..Selamat mengcomment..haha








4 comments:

Anonymous said...

aku rase taa de kebaikan ..
hehehehe

Hehehe said...

ade korg je mlz pikir

Anonymous said...

ade ke kbaikan?? klo ko bg 5. aq bg rm5 kat ko. :3

Abtsa said...

Couple 2 baek klu x lnggr batasan agama. Bkn takat Islam, agama2 laen pun x bgi bwat bnde2 buruk. N klu bleh, couple 2 ble smpi mase, jgn trburu2:) Orait.. ni bkn perli sesape, juz mnasihati antara manusia. kite same2 brtegur ke arah kebaikan:)Salam...