Klik Sini

Dec 27, 2011

2
Komen

Game Yang Menghina Islam

Hai semua..nampak tajuk tuh..masa Spark berFacebook tadi..ada sorang neh post kat wall video ni..




Ok..dah tengok video..tuh...Spark just tak bersetuju dengan Game Prince of Persia...menghina islam...tidak sama sekali...KENAPA??

Dalam game prince of persia(series)..putera dan abangnya sendiri ..adalah berkarakter islam..Untuk kepastian..main dulu kemudian baru anda dapat apa sebenarnya mesej yang hendak disampaikan..And kalau dah habis main..kita akan nampak sangat mesej dia hendak membangunkan islam...

Tetapi kalu dalam movie sebenar..maybe sikit je la yang islam..
So ape yang Spark dapat dari tengok comment2 orang dan video Spark nak share kan disini...
Spark ada juga jumpa orang cakap Game Assasin Creed dan Prince of Persia ni..tidak boleh dipertikaikan kerana kedua-dua game ini adalah sejarah....

N kalau x silap Spark..ada satu game name die Dantes Inferno..

Game ni ramai yang berpendapat bahawa seorang hero ini ingin menyelamatkan isteru=inya daripada neraka dan memasukkan Nabi Muhammad ke dalam neraka...apa-apa pun..Spark x tahu sangat lah kesahihannya..sebab Spark x maen pon lagi game neh...

Itu saja...Wassalam...



2 comments:

abtsa said...

dunia zmn sekarang pnuh pancaroba. so kene hati2 dlm plbagai prkara. kngkadang bende sikit menpengaruhi byk.

AzRiey said...

yeke...kalo mcm tu xperlu la main game mcm tu :)