Klik Sini

Nov 19, 2011

0
Komen

Maharaja Lawak Mega Boboi Memang Best


haha Spark memang layan Maharaja Lawak..Lagi-lagi Boboi..Memang Lawak..X kering gusi Spark tengok..
BOBOI The BEST!!! Undilah Boboi 
Taip ML<jarak>Boboi dan hantar ke 32999...



Kawan blog Spark pun minat Boboi jugak singgah la blog die iMBobo
0
Komen

Final Sukan Sea 2011 Malaysia vs Indonesia


Jaringan gol daripada Fakri Saarani pada perlawanan separuh akhir Malaysia vs Myanmar 19 Nov lalu telah membawa Malaysia ke Final menentang Indonesia


Indonesia juga telah memenangi perlawanan antara Indonesia dan Vietnam dengan keputusan akhir INA 2- 0   Vietnam. Sekaligus membawa Indonesia menemui Malaysia pada perlawanan akhir sukan bola sepak Sukan Sea 2011








Skuad Harimau Muda Negara akan menentang skuad Garuda Indonesia pada Perlawanan Akhir 21 November ini..Jangan lupa saksikan dan berikan sokongan padu kepada skuad negara


Perlawanan akan bersiaran langsung di tv1, tv2, dan tv3..
Visit http://josrevalution.blogspot.com/



4
Komen

Kisah Hitam Di Sebalik Sukan Sea 2011



Sukan Sea 2011 yang bertempat di Indonesia sudah sampai hari ke-10..Tetapi apa yang tak bestnye tindakan kurang berasivik daripada peminat indonesia..perasaan benci kepada negara kita tidak pernah berhenti..malahan semakin hari semakin menjadi-jadi..bendera Malaysia dibakar diconteng..Ini merupakan satu penghinaan bagi kita..

Gambar menunjukkan peminat indonesia dalam keadaan tidak berpakaian menutup badan mereka dengan bendera Malaysia



Video ini memaparkan lagu kebangsaan Malaysia lagu Negaraku jelas sekali tidak dihormati oleh peminat Indonesia

Peminat fanatik Indonesia yang terlalu benci kepaa Malaysia..apa perasaan korang pasal ni..bengang x?..spark ingat mase final Malaysia lawan Indonesia..Malaysia menang baru mereka tahu apa erti penyesalan..haha





Nov 18, 2011

2
Komen

Boring Yang Melanda Mase Cuti Hehe

Hari demi hari berlalu...cepat je mase bejalan kan..mase bjalan ke??..haha x taw la..cuti ni Hehe spend a week at my grandmother house at kajang..every morning Hehe bermain dengan adek sedare yang comel haha..kecik lagi so kene tahan kerenah la..haha..n petang2 Hehe layan Astro Arena tengok Sukan Sea 2011..Hehe memang suke sukan2 ni..haha itulah cite Hehe wat mase ni..Korang wat pe pula mase cuti?..
0
Komen

Saksikan Perlawanan Antara Malaysia dan Myanmar Sukan Sea 2011

    

Jangan lupa saksikan perlawanan Malaysia dan Myanmar Pada 19 November 2011 pada hari 


sabtu jam 4.45 Petang di Saluran 801 Astro Arena..


Berikan sokongan padu anda di hadapan televisyen pada hari sabtu ini kepada pasukan 
skuad bola sepak negara Malaysia menentang Myanmar di Sukan Sea 2011..






Anda boleh melawat laman web ini untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang informasi Sukan Sea 2011


http://www.tv3.com.my/seagames







Nov 16, 2011

1
Komen

Facebook Gilaan Ramai



Facebook sape yang x kenal facebook..semakin hari semakin ramai yang mempunyai account facebook..
Pernah dengar ayat ini "Sesiapa yang tidak mempunyai facebook bererti dia tidak berada dalam rangkaian komunikasi manusia"..tentu ya..

Hayati video ini..mengenai facebook

Haha tentu anda tertawa melihat video kelakar ini yang berisi penuh mesej2 seperti menggangu aktiviti harian kita...
Hmm..agak-agaknya..kalaulah sesorang itu tidak mempunyai facebook mahupun laman-laman sosial yang lain...adakah die masih dapat berhubung dengan rakan-rakan jauh atau lama..dan bagaimana kehidupannya..



Melalui pemerhatian Hehe orang dewasa yang tidak mempunyai faqcebook ini ada alasannya..
antaranya..yang mahu menjaga imannya..apa yang dikatakan disini dia akan dapat mengurangkan dirinya melihat perkara yang menambah dosa...dan ada juga yang berpendapat..:malazlah ade facebook..nak buat ape je pon..ari2 bukak wall chat..2 je..baek jumpe straight.."..
banyak lagi pendapat yang boleh kita dapat...bagi Hehe sendiri..tidak salah seseorang itu menggunakan laman sosial facebook selagi dia x melanggar syariat2 agama..dan memelihara agamanya..
Sampai sini je la cerita Hehe

Korang boleh juga lawat di blog2 di bawah untuk tatapan harian...
iMBobo
Cerita Cita

Nov 15, 2011

0
Komen

Setiap peperiksaan Pasti Ada Yang Meniru..Tetapi Di China Boleh Ke??

Di, sebuah sekolah di Wuhan China guru-guru di sekolah tersebut telah mengambil satu tindakan drastik untuk memastikan kegiatan meniru di dalam peperiksaan tidak berlaku sama sekali..


Korang sume nilah langkah cikgu-cikgu di sekolah tu nak mengelakkan pelajar meniru dengan memberikan pelajar mengambil ujian di luar di padang permainan kanak-kanak..




Ini bagi memastikan jarak yang maximum dapat dibuat supaya pelajar sukar untuk meniru..

Kalau lah esentif macam ni dibuat atau akan disyorkan kat Malaysia..Rase2 nye la parent at Malaysia ni
setuju x.??..n korang pun setuju x

Nov 14, 2011

2
Komen

Banjir Jadi Pesta di Thailand??



Haa korang sume..Thailand masih dilanda musibah banjir yang masih tidak surot airnya..kini tambaha lagi dengan masalah buaya yang terlepas daripada kawasan2 ternakan buaya..bahaye kan klo korang ade dalam situasi ni..tapi apa reaksi penduduk thailand..dorang pesta tangkap buaya pulak..haha pas 2 panggang n makan..huhuhu very tasty..klau la buaya2 tu serang hendap x naya orang at situ..

hm..selesai da cite pasal buaya..lawat la blog ni pula iMBobo tok ceriakan hari anda..ok.

Nov 13, 2011

0
Komen

SNSD(Girl Generation) Muncul sebagai Kumpuln K-POP yg Popular Selepas Wondergirl


SNSD atau nama Inggerisnya GirlsGeneration semakin meletup di Malaysia..Dengan lagu pop terbarunya Mr.Taxi..Kumpulan Wondergirls pada awalnya mewujudkan satu pembaharuan di Malaysia dan diikuti oleh kemunculan banyak lagi group2 K-Pop di Malaysia cthnye 4minutes, SNSD, 2PM, Shinee dan byk lagi..
Bagi peminat Wondergirls anda boleh view latest hit mereka di  blog iMBobo..

Anda sume boleh lihat klip video Mr.Txi atas ni..

Agak-agakye la kan..smpai bile K-POP ni akan terus berada di arena muzik dalam negara kita ni??..X bosan ke lme2 orang asik dgr k-popje.??...mgkin rmai yg tertark bg perempuan ketampanan artis lelaki korea dan bg lelaki kejelitawan artis prmpuan korea....ape pndapat korang??