Klik Sini

Nov 25, 2011

0
Komen

Pulau Tiba-Tiba Muncul Dari Dasar Laut

gunung berapi bawah laut (1)

Kepulauan Canary merupakan sebuah kepulauan yang berfungsi sebagai Pusat pelancongan. Baru-baru ini berhampiran pulau El Hiero di Kepulauan Canary gelembung buih-buih telah mencucul secara tiba-tiba dan gmpalan magma leret di atas permukaan laut.



Pihak berkuasa di kawasan berkenaan telah mengarahkan supaya jalan ke bandar berdekatan ditutup, kapal yang berlayar dilarang berlayar di situ dan pesawat tidak boleh melalui di kawasan itu.


gunung berapi bawah laut (2)

Kejadian ini dikatakan berpunca daripada letusan gunung berapi aktif di dasar laut. Sebelum ini beberapa gempar bumi berukuran 4.3 skala ritcher terjadi..

Inilah kekuasaan tuhan kita Allah swt..Apa yang dikehendakinya pasti akan terjadi...Sama-sama kita renungkan..








Nov 23, 2011

5
Komen

Latest Dual Screen PC

Sabtu lepas  spark jalan2 kat IOI Mall Puchong..jalan2 tengok gadjet2 baru..and spark jumpe something unique first time spark jumpa..x taw la korang an..Toshiba Libertto..Dual Screen PC


Menarik kan..dilengkapi 1 Mp Webcam, bluetooth, wifi and Window 7 Home Premium Operating System
Cool kan..



Libretto ni promotter 2 ckp Limited edition..die hanya keluarkan just a few unit dlu untuk bersaing dengan pasaran..spark x faham..tapi 2 yg die ckp la..n now Toshiba Libretto ade kat rumah spark..coz spark da purchase haha..harga dia dalam RM1899 n affordable la kan

Kalo spark la kn..time gune laptop..kadang2 teringin sangat nk sentuh screen 2..n now it happen in reality..dual touch screen laptop


2 je la spark nak share jangan malu2 tinggal kan comment ye..
0
Komen

Maut Menonton Bola

Kejayaan pasukan skuad harimau muda sangat dikagumi di sukan sea 2011 Indonesia tahun ini..baru sahaj kita dengar kematian penonton Indonesia di  Stadium Gelora Bung Karno apabila selesai perlawanan mayat dua orang penonton diusung keluar..merkea dikatakan dipijak..




Dan satu lagi berita kematian tentang seorang warga berumur 42 tahun pengsan kerana serangan sakit jantung ketika menonton bola sepak di sebuah warung..

itulah lumrah kehidupan..setiap yang hidup pasti akan menemui ajalnya..dan semua itu sudah ditentukan..

Nov 21, 2011

0
Komen

Masjid Ala-Ala Resort di Kuala Perlis


Semasa air pasang tiang masjid tenggelam

Masjid Terapung Al Hussein terletak di Jeti Kuala Perlis yang merupakanpintu masok ribuanpengunjung ke Pulau Langkawi.. Masjid inidibina hasil sumbangan Tan Sri Mohd. Ariffin Yusuf.





3 batang pokok kurma dibawa khas dari Tanah Arab

Seni bina masjid ini ingin menonjolkan suasana resort tropika modendan sesuai dengan persekitarannya.
Sudah pasti ramai yang akan tertarik untuk melakukan ibadah di masjid yang serba indah ini.
Dari dataran masjid, pengunjung pasti akan terpesona dengan dinding masjid yang tidak di cat malahan menggunakan batu-batuan jenis koral, kuartz dan pebbles






Masjid ini juga terdapat keistimewaan pada waktu malam iaitu menaranya. pada waktu malam terdapat lampu bewarna akan bernyala di puncak menara tersebut, Setiap warna itu juga menunjukkan waktu solat
0
Komen

Tidak Puas Hati Kerana Harga Tiket Bola Sepak


Nov 21, 2011 4:39 pm
SEORANG pengunjung wanita melihat keadaan kaunter tiket Istora yang ditutup selepas dibakar peminat tempatan yang tidak berpuas hati kerana gagal mendapatkan tiket perlawanan akhir bola sepak Sukan SEA 2011 antara Malaysia dan Indonesia yang akan berlangsung di Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta, malam ini. - Foto Osman Adnan
Sumber-
http://www.bharian.com.my/bharian/
0
Komen

Tahniah Skuad Harimau Muda

Fuhhhh...lege btol...x ckop2 dengan debaran 90 minit pertama dan masa tambahan 30 minit...Penalty pun bole gugur la jantung ni..Sepakan terakhir Badrol Bakhtiar sepakan terakhir sekaligus menobatkan Malaysia pasukan bola sepak terhandal di Asia Tenggara...Spark btol2 bangge lah dengan GK Malaysia Apek dan Cpt Badrol...




TAHNIAH MALAYSIA!!!!!!
0
Komen

KEHANGATAN FINAL BOLA SEPAK SUKAN SEA SEMAKIN TERASA

X sabar rasanya hendak menunggu perlawanan final antara MAS dan INA...kehangatan makin terasa...



Kita mengharapkan Ong Kim Swee Coach Harimau Malaya mengatur permainan Harimau Muda sehabis baik pada malam ini..moga-moga percaturannya berjya...kita sama-sama doakan..



Skuad Malaysia diharap juga dapat bermain walaupun tanpa pemain striker utama Izzaq Faris..Izzaq faris dikatakan mengalami kecederaan di lutut dan harus direhatkan. agak-agaknya siapa skuad first 11 yang diturunkan Ong Kim Swee malam ini..








Kita harapkan ia berlaku sekali lagi pada malam ini...Garuda Patah Sayapnya.....haha

Nov 20, 2011

0
Komen

Blogging And Video Logging (Vlogging)

Blogging merupakan salah satu cara untuk menyampaikan maklumat atau meluahkan perasaan di laman blog kita sendiri di internet.
.
Tapi ada juga yang mengambil jalan lain untuk melakukan perkara yang sama seperti blogging iaitu Vlogging atau nama panjangnya Video Logging...



Video di atas memaparkan salah satu contoh vlogging..Mathlufi merupakan salah seorang vlogger yang terkenal..boleh dikatakanview terhadap video nye di Youtube boleh mencecah ratusan ribu..

So korang pilih la..korang lebih cenderung kepada blogging atau vlogging...kesimpulannya dua2 tu best...