Klik Sini

Dec 3, 2011

3
Komen

Islam di Amerika Masyaallah

Hye assalamualaikum semua..dah lama rasanye spark x update bog ni..haa harini free..:)
Harini spark nak cite skit pasal keagamaan..bukanlah nak tunjuk baik tapi sekadar iktibar bersama....


Seperti yang kita tahu..agama Islam adalah agama yang suci dan bersih..daripada dahulu agi islam sudah tersebar luas..sampai ke hari ini..tetapi..mahukah kita sebagi rakyat yang beragama Islam melihat perkara seumpama ini..



Kita ni sebagai manusia yang beragama islam..haruslah bersyukur kerana dapat menjalani ibadah secara aman di Malaysia ini..sama-samalah kita mendoakan orang islam di luar sana diberi kekuatan untuk menghadapi ujian-ujian dripada Allah S.W.T..






Dec 1, 2011

3
Komen

Besarkan Punggung Guna Simen??


Hye semua...:)..post harini pasal punggung orang..haha xde la..baru-baru ni..dekat Miami AS..beberapa mangsa pembedahan plastik telah muncul membantu polis mencari Oneal Ron Morris..

Siapa dia tu??...haa tgk gambar dibawah



Haa..ni bukan die..inilah salah satu mangsa Oneal..Oneal ni seorang doktor Pakar Bedah Plastik..dia dikatakan menyuntik pelanggan nya yang ingin membesarkan punggung dengan bahan campuran simen...

Ish3..tgk apa da jadi..


haa yang ni bukan punggung..pipi pun kea jugak..ape lah nasib dia orang ini...
Salah satu bahana botox..nak sangat jadi cantik..hot sexy kan..nak amekaw..haha

Pengajarannya...terimalah apa yang sudah dikurniakan kepada kita.....

Nov 30, 2011

16
Komen

Pemenang Anugerah Supermokh

Peminta-peminat bola sepak di luar sana sudah pasti menunggu pemenang Anugerah Supermokh..ini maklumat yang spark baru terima..

 FA Terbaik - Selangor FA 



Midfielder terbaik 2011 - Safiq Rahim (Selangor)




Kelab Terbaik 2011- Selangor PKNS FC



Pemain Harapan - Wan Zack Haikal (Harimau Muda A)



Jurulatih Terbaik 2011 - Irfan Bakti (Terengganu)



Penyerang terbaik - Norsharul Idlan Talaha (Kelantan)


Norshahrul Idlan Talaha Norshahrul Idlan Talaha of Malaysia XI (R) in action against Anderson of Manchester United during the pre-season friendly match between Manchester United and Malaysia XI at Bukit Jalil National Stadium on July 20, 2009 in Kuala Lumpur, Malaysia.

Defender Terbaik 2011 - Norhafiz Zamani Misbah (N.Sembilan)



Penjaga Gol Terbaik - Khairul Fahmi Che Mat (Kelantan)



Pemain Paling Bernilai Supermokh - Norsharul Idlan Talaha 

Norshahrul Idlan Talaha Norshahrul Idlan Talaha of Malaysia XI (R) in action against Anderson of Manchester United during the pre-season friendly match between Manchester United and Malaysia XI at Bukit Jalil National Stadium on July 20, 2009 in Kuala Lumpur, Malaysia.


Diharap dengan pemberian anugerah yang bernilai ini..semua pemain negara akan terus maju dalam arena bola sepak serta mengharumkan nama Malaysia..

Nov 29, 2011

0
Komen

Jangan Terlepas Ombak Rindu di Pawagam




Jangan terlepas filem Ombak Rindu di pawagam berdekatan..tengok producer die je..konfem kte da tertarik untuk tengok kan..siapa-siapa yang da tengok Lagenda Budak Setan dia tahulah kan..

Koang mesti nak tahu cerita dia camner kan..ni sinopsis cerita ni..

Izzah (Maya Karin), gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah. Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam.
Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz (Aaron Aziz). Hariz sanggup ‘membeli’ Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.
Kehadiran Mila Amylia (Lisa Surihani), anak Tan Sri Rashdan, model dan pelakon terkenal akhirnya menggugat kebahagiaan Izzah dan Hariz. Apakah mereka bermadu?


Filem ini dibintangi Aaron Aziz, Maya Karin, Lisa Surihani, Bront Palarae, Julia Ziegler, Azizah mahzan, Zaidi Omar, Normah Damanhuri, Fauzi Nawawi, Nadia Nissa, Mislina Mustafa, Kamarul Hj Yusof dan Yap Leong Chai

Korang layanla dulu beberapa gambar scene dalam filem Ombak Rindu ni..





Ops..haa gambar yang las ni..spark nak cite skit..baru-baru ni..Maya Karin sendiri mengaku die gementar melakonkan aksi yang agak ranjang di atas katil...jangan salah paham ye..


0
Komen

Budak-Budak Lagi Sudah Jadi Toyol

BUKTI...rakaman CCTV menunjukkan dua kanak-kanak yang menceroboh pejabat sekolah dan melarikan komputer riba.


Hm..spark baru bace berita-berita harian ni..jumpe satu artikel nk share dengan korang semua..baru-baru ini dekat Sekolah Agama Taman Dahlia di Johor Bharu..sekumpulan lima penjenayah termasuk dua orang kanak-kanak berusia 10-12 tahun telah memecah masuk pejabat sekolah..

SOROK...rakaman CCTV menunjukkan seorang kanak-kanak yang berselindung di sebalik pintu merangkak untuk mengelak wajahnya dirakam.

Haa tengok 2..tau malu x nk tunjuk muke ada cctv..mereka dapat melarikan beberapa komputer riba..online facebook la mereka tu nanti..haha xde la x kan mencuri nk pkai kot..msti la jual..masyuk..haha
apa-apa pun samalah kita mengambil iktibar jangan lah jadi toyol laptop ni.ok..



 
0
Komen

Miley Cyrus Hisap Ganja??



Miley Cyrus mengaku die hisap ganja pada hari jadinya ke-19..laporan berita Mail Online..ish3..die x risau ke popularity nye akan jatuh...namun..kenyataan itu hanya jenaka yang dibuat olehnya..

Osbourne telah membuat satu kenyataan pada account Twitter nye bagaimana Miley boleh melonjak popular berlakon sekiranya dia "kaki Lalok"..

Apa yang menariknya..Miley telah diberi kek berhiaskan gambar Bob Marley penyanyi rege dari Jamaica.

Nov 27, 2011

2
Komen

Siapa Yang Bakal Julang Anungerah Supermokh?

Anugerah Supermokh adalah nama lain bagi Anugerah Pemain Bernilai Supermokh.Ber sempena dengan pemain lagenda tesohor negara Allahyarham Mokhtar Dahari



Anugerah ini diadakan setiap tahun di Anugerah Bola Sepak kebangsaan 100 Plus Astro Arena FAM. Setiap tahun pemilihan pemain yang memenuhi kritiria akan dipilih untuk dinobatkan sebagai pemenang



Pada tahun lalu pemain berjersi merah ini telah menjulang anugerah Pemain Paling Bernilai ini.
Senarai calon-calon pemenang anugerah telah dikeluarkan

Tahun ini Khairul Fahmi Che Mat, Apek atau KFC Malaysia dan pemain The Red Giant Safiq Rahin akan bersaing untuk anugerah itu pada 30 November ini





Siapa pulalah yang akan menang tahun ini. ramai yang hebat tahun ini. Korang rasa-rasa siape ea..n kenapa..
Spark pasti semua peminat bola sepak akan teruja untuk mengetahui siapa yang akan menjulang anugerah Supermokh