Klik Sini

Dec 9, 2011

4
Komen

Gatal-Gatal Tapi Bukan Allergy??

Hai Semua..harini Spark nak cerita sikit..sejenis penyakit yang dinamakan gegata..First time spark tahu penyakit ini..



nampak x..ni lah contoh gegata..penyakit ni dia akan menyebabkan ruam-ruam merah dibadan kita dan gatal yang yang amat sangat..


Haa..nampak ni..penyakit ni pantangya yang pertama adalah JANGAN GARUK...
Kalu degil juga pandai-pandai lah tanggung ye...

Spark mengoogle cari macam mana nak pulihkan ni..dan ini hasil pemerhatian Spark

Kaedah Tradisional - Ramai yang mengatakan "Layurkan Daun Sirih Di atas Bara Api dan Sapukan pada tempat yang gatal itu" , " Sapukan vicks pada bahagian yang gtal dan tempekkan bedak sejuk pula pasti berangin dan pulih"




Kaedah Rawatan Moden 
- 1. "Pertama sekali rujuk dokor dan dapatkan suntikan"
  2. "Gunakan Calamine Lotion dan sapukan"



jangan tersalah ubat ye..

Ok..Spark doakan bagi mereka yang menghidap penyakit ini...agar cepat sembuh dan sihat seperti sedia kala...








Dec 8, 2011

3
Komen

Lelaki Bogel Berjalan Atas Palang Jambatan

Hye sume..da lame Spark x update blog ni..apa khabar korang sume..sehat..hm.. kejap je da ari jumaat kan..itulah masa beredar tanpa kita sedari.Harini pasal lelaki bogel..eiuww  disgusting..bukanlah ape spark nak cite ni.......



Haa nmpak lelak itu...baru-baru ini terdapat seorang lelaki tanpa seurat benang dibadan telah dilihat berdiri di atas palang sebuah jambatan di China..

Dia nak buat apa tu..?..telah dikatakan bahawa lelaki itu seakan-akan hendak terjun daripada jambatan itu...
beberapaminit kemudian anggota bomba telah sampai dan terpaksa menggunakan mesin pengangkat untuk membawa lelaki itu turun,,

Akhirnya setelah sejam setengah dipujuk barulah lelaki itu mahu turun..rupa-rupanyalelaki bogelitu adalah seorang pesakitmental...

Haha macam  itulah ceritanya rupanya..orang sakit mental..itulah bila otak sudah tidak dapat membezakan sesuatu dan berfikir dengan waras..beginilah jadinya..sampaisitu sajelah..salam..:)






Dec 6, 2011

3
Komen

Wordless Wednesday Spark

  



YUMMMYYY!!!!
1
Komen

K-POP Takluk London

He Semua..da lame rasanye spark x update ni..hm..k cane tutorial hari tu ok..kalau ade masalah g taw ye..

Balik kepada tajuk post ni..haa k-pop..sape minat k-pop..haha..spark minat2 cam tu je la..spark minat 2PM..haha..k ape yang spark nk cite at sini adalah..


Spark nak cite..K-Pop da mula menakluk London..haa..persembahan k-pop ini dilakukan di Akademi Brixton London..


Walaupun di London..mereka tetap mendapat sambutan yang hangat..antara kumpulan yang ada G.Na 4Minute dan Beast...

Ni ahli kumpulan Beast.hee


tengok tu..perghh ramai tu...

Untuk makluman semua..kenapa k-pop ni banyak membuat persembahan di luar negara mereka seniri..kerana..industri muzik di Korea kecil..n pendapatan mereka pon ogf coz la kecil jugak..so mereka meluaskan pengaruh ke negara-negara lain..untuk mencapai standard International..

So ape pendapat korang?..boleh ke k-pop ni terus hidup macam itu..boleh tahan lama ke?..


Dec 5, 2011

2
Komen

Tutorial Facebook Plugin

Hye Semua..:)..harini spark baru je blaja darpada abang jo..nak buat facebook plugin macam ini..



Senang je..nak uat ni..k ni step-stepnya..

1. Korang Klik Dashboard > Design > Edit HTML (Jangan Lupa Tick Pada Tick Expand Widget)

2. Korang download ni..n follow instruction slebihnya..


#note Jangan lupa gunakan ctrl-F untuk mudahkan anda mencari kod2 tersebut..:)

Tutorial ini spark belajar dari ~Josrevalution~..

3
Komen

Kemalangan Kereta Mewah

Hai..semua..hm..malam-malam ni..bosan pulak..alang-alang dah blogwalking tadi..terpikir nak buat post entry..


Malam ni nak cite pasal kereta mewah atau kereta idaman..baru-baru ni di Tokyo..8 buah Ferrari,  1 Lamborghini dan 2 buah Mercedes ditemui dalam kemalangan di lebuh raya Chigoku, Tokyo..


Ish3,,kesiannya kereta tu..haha bukan kesah pasal pemandu pun..tak baik-tak baik...tapi pemandunya selamat semua..tiada kecederaan parah..


Tapi macam mana boleh accident ye?..menurut sumber di sana..pelanggaran berpunca daripada sebuah kereta ferrari yang cuba mengubah haluan..tapi nasib x menyebelahi penghadang jalan disondolnya ferrari tu..


ish3..tapiyang spark pelik kan.macam mana yang terlibat dalam accident tu hanya kereta-kereta mewah je..dia orang racing ke?..tokyo kan..maybe dia orang convoy nak pergi ke satu tempat..maybe la..

Sayangnya kereta sport cm tu accident..mahal tu..dicatatkan kerugian jumlahnya dalam 300 juta yen bersamaan RM12.07 juta...perghh..kos sara sepanjang hidup tu..

Dec 4, 2011

7
Komen

Bracers Dalam Gelap??

Hye Semua..hmm tamat sudah weekend yang boring pon ade happy pon ade..pagi-pagi ni spark terpikir pula nak buat post entry pasal bracers..sebab semalam ada kawan spark tunjuk Bracers Glow In The Dark..menarik kan..




Ni lah yang spark nak cerita tuh..Glow In The Dark..haha..maybe ramai yang igat bracers..tak nak la pakai..malas..lagi pun..tak style la kan..kemudian mereka telah mengeluarkan bracers with colour..and itu bertujuan untuk menambahkan element stylish dalam bracers tu..macam gambar bawah ni..


Haa..macam-macam colour ade..pilih-pilih..spark tak jual bracers ea..haha
lepas bracers macam ini muncul..ramailah anak-anak muda kita dah pakai bracers ni..and dah jadi trend pula..inilah realiti..



Hm..so xkan tengok je gamba ni..ape pendapat korang..:)..nak pakai ke?..haha..tinggalkan comment yang manis-manis ye..:)