Klik Sini

Dec 16, 2011

1
Komen

Lagi Masjid Dibakar!!

KUMPULAN wanita Palestin dari perkampungan Burqa berhampiran Ramallah melihat kerosakan di Masjid An-Nur yang dibakar pelampau. - Foto EPA


Sekumpulan wanita melihat hasil pembakaran dalam masjid..

Ramallah di Palestin..baru-baru ini kita dikejutkan dengan berita kumpulan "Pelampau Yahudi"membakar dan menconteng sebuah lagi masjid di tebing barat palestin..

Mereka turut menconteng patung Hebrew di tembok-tembok masjid..MasyaAllah...

Dikatakan keganasan kepada penduduk palestin meningkat juga berpunca daripada kumpulan "Pelampau Yahudi"..

"Perosak mencurah miunyak tanah dan kemudian baru membakar sebuah masjid di Burqa" kata, Gabenor Ramallah..

Dan juga makluman mengenai Baitulmaqdis..masih dikuasi oleh orang Yahudi..dan orang islam semakin hari semakin marah akan tindakan mereka disitu..

Ya Allah..Sesungguhnya Engkau Maha Kuasa Lagi Maha Penyayang..Bantulah penduduk Islam di Palestin Yang Ditindas Oleh Orang-Orang Yahudi..Kasihanilah Mereka Ya Allah...Lindungilah Mereka Daripada Segalka Kekejaman Dan Kezaliman Rejim Zionis..Amin Ya Rabbal Alamin...

Sama-sama kita mendoakan kesejahteraan mereka disana....


0
Komen

BMW Fasha Dicuri??

Hai semua..tiba masa Spark tok cerita pasalartis pula..haha..tapi.....bukan gosip ye jangan salah faham..x nak wat dosa kering hehe..


K berita tergempar sekarang aktres terkenal Fasha Sanda..ada yang x kenalke..ni haa..


Sory ye..semuakalu gambarnye agak keterlaluan..walaubagaimanapun..kereta Fasha iaitu BMW 3 Series..


Kereta mahaltu..kereta ni beharga lebih kjurang RM200, 000..boleh beli rumah ye..rumah kos rendahla..hehe..

Kereta Fasha ini dilaporkan hilang dihadapan kompleksbeli-belah Wangsa Maju semalam...ish3..siapayang mencuri di kawasan umum tuh..silap langkah mau didebik orang berdekatan...

Kehilangan kereta Fasha membuatkan aktres popular ini lambat untukdatang ke majlis-majlis pelancaran filem..Apelah nasib FS ni...

Selepas membuat laporan Fasha berkata dia akan menyerah kan segalanya kepada pihak berkuasa...

Ape nak jadi lah orang zaman sekarang ni..terdesak sangat ke sampai nak mencuri..kasihanilah merekayang dicuri..

Spark ada juga dengar-dengar kehilangan kereta FS ini disebabkan statement FS yang mengatakan "fasha tidak akan berkahwin lagi"..maksud die..bukan FS x nk kahwin dah..maksud FS belum sampai masanya lagi lah...Siapa yang cemmburu ni..ke nak aniaya..

Bagi yang mempunyai maklumat tentang si pencuri atai kes pencurian..diharap dapat sama-sama membantu..

Sekian dari Spark..Assalamualaikum...:)




Dec 14, 2011

3
Komen

Polis Aceh Membotakkan Peminat Muzik Punk

Hai semua..harini Spark nak cerita pasal akhlak..walaupun Spark ni x la baik sangat tapi sama-sama kita renungkan..



nampak lelaki tu kene botak dengan polis..haa itulahsalah satu individu yang berambut punk..baru-baru ini di Benda, Aceh terdapat konsert muzik yang diadakan pada malam  sabtu lepas dan polis telah melakukan serbuan dan menangkap mereka yang "berambut mohawk", "memakai seluar jeans ketat" dan "bertatu"..

Rambut Mohawk lebih kurang macam inilah..


memakai seluar jeans ketat..trend anak-anak muda zaman sekarang ni..


Bertatu


Haa tengok penuh satu badan..nilah wanita paling banyak tatu..

Berbalik kepada tajuk..mereka yang tertangkap adalah 60 orang dan mereka sangat pelik kenapa mereka ditangkap..

"Kenapa mereka menangkap kami? mereka tidak memberikan alasan", Fadil, 20

"Kami tidak mencuri, Kami tidak mengganggu sesiapa, kami berhak menonton konsert"

itulah beberapa luahan mereka yang ditangkap..

Tujuan polis menangkap mereka sebenarnya untuk mengelakkan nama kawasan tersebut tercemar oleh kelakuan mereka..Polis khuatir undang-undang wilayah ini akan tercemar oleh kerana mereka..

So kita dah nampak motif sebenar mereka..menurut aktivis hak asasi manusia..penangkapan itu telah melanggar hak asasi mereka...

Bagi spark..betul lah apa yang mereka buat..tapi cara tu maybe agak keterlaluan..so siapa makan cili dia lah terasa pedasnya..haha




2
Komen

Kanak-Kanak Masih Hidup Selepas Dilanggar

Hai semua..hmm..dah lama rasenye spark x update ni..lame sangat dah...sparksebok skit..sebelum ni..k tajuk harini..ajaibkan..walaupun dilanggar kanak-kanak itu masih hidup..


Baru-baru ini di China..seorang kanak-kanak tadika berusia 5 tahun dirakam oleh CCTv berdekatan sedang duduk di tengah-tengah jalan raya sebelum dilanggar...

Dikatakan ibu kanak-kanak berikut menyuruh dia berjalan ke tadika..kanak-kanak itu bertindak untuk duduk di tengah-tengah jalan raya tanda protesnya..

Si ibu terus berjalan dengan sangkaan bahawa si anak akan mengikutinya..tetapi sangkaan si inu salah..kanak-kanak itu terus duduk dan satu kereta bewarna hitam masuk ke selekoh dan menuju ke arah kanak-kanak itu.

Seramai 16 orang membantu untuk mengangkat kereta dan menyelamatkan kanak-kanak itu..

Kanak-kanak itu kemudian di hantar ke hospital..dan dikatakan hanya cedera ringan..

Tengoklah..keajaiban tuhan..ajalnya bukan masa tu kot kan..dah kene langgar kereta masih hidup..Masyaalllah...k tu je..leave comment ye :)



Dec 11, 2011

0
Komen

3 Days Without Enough Sleep

Hai semua..hm..k kali ini spark nak cerita 3 hari yang spark lalui and of coz terpakse bgun awal...

Ok..start with the first day..

On 10 Disember 2011..
Tengah sedap dibuai mimpi tetiba dengar suara ibu menyeru bangun untuk pergi ke rumah nenek spark coz my cousin nak berkahwin..pagi tu..dalam hati "Damnn, asal awal sangat..Damn.." bangun-bangun tengok jam baru pukul 7.00 am..nak wat camna bangun jela..dengan badan sebrat setan rasanya apabila hendak bangun tuh..huhu..


And finally bila spark sampai rumah pada pukul 9.00 pm..rasa letih gila..bukan letih apa..letih menunggu semua aktivitinya..malam uh alang-alang da online facebook and blogwalking..terus je sampai ke subuh..terus cepat-cepat off lappy and tidor..coz.....




On 11 Disember 2011
Hooaaahhhh...sedapnya menguap..tapi hari ini ada kenduri makan-makan perkahwinan pula..semalam hanya akad nikah..arghhh..sekali lagi Spark dikejut ada pukul 7.00am..dengan membawa mata yang sangat susah untuk dibuka terus pergi mandi..Harini bes..coz dapat makan.haha..ada nasi beriani , ayam masak merah dan kari daging..




Petang itu Spark menjamah Rosted Chicken..pergh..marvelous..selepas itu disajikan pula kek pengantin tadi..rasa cam nak burst dah perut spark ni...And apabila sampai ke rumah terus onine and aktiviti biase..

Today 12 Disember 2011
Sekarang Spark sedang memikirkan suatu hal..nak tido awal atau tidak."Esok kena bangun awal, nak pergi ziarah orang yang dah meninggal dunia"..hmm..xpela tido je la cam biasa (biasa tu lewatah tuh hehe)

Esok pagi Spark akan mengalami tidur yang kurang aman sekali lagi...naseb2..