Klik Sini

Dec 24, 2011

0
Komen

Spark Admin Peninglah???

Hai semua...korang sehat..Spark baru je baek selseme ni..terus update blog..hehe..ok..nampak tajuk tu kan..Spark bukan sakit balek..tapi Spark pening lah pasal..status2 di facebook yang berkaitan 18sx..



Hm..nak dikatakan setiap masa..ada je..informasi tentang pramugari telanjang lah ape..kalu satu dua x pe..ni banyak..Spark pikir jugak..nak delete x page tuh..tapi bila dipikirkan semula..page tu banyak bagi informasi2 berguna jugak..so im Confused 

  

Dorang pun same..=)..haha

Oklah..Spark nak promote sikit...jangan segan2 like page
  Alamak !Hehe.Alamak !Hehe.

di facebook..dijamin memberi infomasi terkini dan amat berguna...

Dec 22, 2011

2
Komen

Bola Misteri Metalik Jatuh Dari Langit





Hai...da tengok gambar tu...apa benda tu ye??...itulah bola metalik..even spark pon x tau apa benda sebenarnya..haha...

Baru-baru ini di Namibia...seorang petani telah menjupai bola metalik ini..ia dikatakan terdapat satu bunyi yang kuat sebelum djumpai...

Pihak berkuasa Namibia telah menghubungi Pentadbiran Aeronotik dan Angkasa Lepas Kebangsaan dan Agensi Angkasa Eropah bagi mendapatkan maklumat..

Institut Sains Forensik Kebangsaan Namibia juga masih bingung tentang bola tersebut dan tidak tahu dari mana datangnya bola itu...

Hm...Spark rasakan bola tu ada kena mengena dengan bola ni..


Apa korang rasa...
Ataupun mamaybe yang ni


Ini semua spark pinjam daripada En.Google...hhehee

ok...2 je...Adioz Amigos....


Dec 21, 2011

4
Komen

Hasil Membanting Keringat..

Hai..semua.betul x ayat tajuk spark tuh..haa..sory lame x update..Spaark menunngu result PMR..finally..ape yang di usahakan selama ini...Spark get 8A finally...



And Spark dapat...


Haha..           " I have put such an great effort on This"

Spark ade amek ayat seseoang tu..cube tuke..from vlogger...

k..tu je..adioz..amigoz...

Dec 19, 2011

0
Komen

Budak 13 Tahun Mencuri Bas Kilang

Ada satu lagi story..mengenai MENCURI,..ish3..yang x boleh tahannya..13 tahun baru..PMR pon x lepas..UPSR da le...haha



SEREMBAN - Suasana malam di Taman Rasa Sayang di Senawang di sini yang lazimnya aman damai bertukar kecoh semalam apabila seorang budak lelaki bertindak mencuri dan memandu sebuah bas kilang sebelum melanggar enam buah kereta yang diletakkan di kawasan taman itu.
Bunyi dentuman kuat akibat bas tersebut merempuh kereta milik penduduk pada pukul 12 tengah malam menyebabkan ramai penghuni yang sudah tidur terjaga.
Mereka yang meninjau dari rumah masing-masing terkejut apabila ternampak bas tersebut dipandu dalam keadaan terhuyung-hayang oleh seorang budak lelaki berusia 13 tahun.
Suasana mencemaskan selama kira-kira 10 minit itu hanya berakhir selepas bas itu dikejar beberapa penduduk yang menunggang motosikal sebelum ia berhenti di sebuah kawasan rumah kedai di taman tersebut.
Budak lelaki itu memandu bas tersebut sejauh kira-kira satu kilometer dari lokasi bas itu dicuri.
Seorang penduduk yang hanya mahu dikenali sebagai Zulkifli berkata, ketika kejadian dia berada di sebuah masjid berhampiran sebelum terdengar bunyi satu dentuman kuat.
Ketika dia menjenguk keluar dari masjid, dia terkejut melihat sebuah bas dipandu dalam keadaan terhuyung-hayang sambil dikejar beberapa penduduk.
"Mereka lebih terkejut apabila melihat bas itu melanggar sebuah kereta penduduk yang diletakkan di bahu jalan.
"Bas itu terus bergerak sebelum ia melanggar lima buah kereta lagi yang diletakkan di hadapan sebuah restoran di taman itu," kata Zulkifli ketika ditemui di sini semalam.
Petikan dari Surat khabar Kosmo





0
Komen

Salman dan Sharukh Khan Bergaduh




Hai semua..teringin pulak nak update blog malam2..nampak tuih..ha mesti teruk lebam2 kan dorang bergaduh..ialah dua2 badan uhh sexy..haha..

xdela..bukan tuh yang jadi sebenarnya..Spark baru tahu hubungan dua aktres bollywood ni memang x baik..baru-baru ini ada satu peristiwa yang melucukan telah terjadi antara mereka ini...

K ceritanya begini...pada suatu hari..haha gurau ajek..

baru-baru ini..Shah Rukh Khan dan Salman Khan telah menaiki kapal terbang yang sama..pada mulanya Shah Rukh Khan telah memasuki ke perut kapal terbang yang menuju ke New Delhi..tiba-tiba kelihatan Salman Khan juga ada di dalam ruang tempat duduk kelas bisnes itu...bersama krew filem Ek Tha Tiger nya..


Shah Rukh Khan kelihatan panik lalu terus turun dari kapal terbang itu...

Cerita asalnya begini..Shah Rukh Khan sepatutnya menaiki pesawat peribadi..tetapi terdapat masalah so dia terpaksa menaiki kapal terbang komersial...

Shah Rukh telah turun daripada kapal terbang itu kerana dia menerima panggilan bahawa pesawat peribadinya sudah boleh dinaiki...

so itu lah ceritanya...bukan bertumbuk lawan sana lawan sini..k..selamat membace..:)




0
Komen

Adam Hampir Ditumbuk Seorang lelaki

Hai..semua..sehat?..spark x brape sehat la..baru mula selseme ni..mm..hari Spark nak share sikit..begitu prihatinnya pengundi UMNO..terhadap parti nya..sorilah kalau ayat x berapa betul..

layan video ni dulu...


Korang dah kenalkan Siapa Adam..Adam ini adalah seorang pemuda berusia dalam lingkungan 22 tahun..yang menurunkan bendera PM kite Najib dan menaikan benderanya..Seorang lelaki sangat marah dan menyerbu kearahnya..

Bila nak dekat tarikh pilihanraya ni..perasaan pengundi menyokong parti pilihan..semakin membara-bara selepas mendengar kata-kata semangat daripada pemimpin parti sendiri...

So ape komen korag..spark xnk cakap banyak2..spark bukan orang politik pon..bawah umo lagi..haha





2
Komen

Adlin dan Chef Wan Berperang!!

Hai...wah tajuk ni nampaknya tengah HOT ni..haha..xnk lepas peluang...apa kaitan diorang ni..of coz la Maharaja lawak Mega..


   VS 

Fuhh..panas ni..berpeluh-peluh dibuatnya..Spark bukan nk begosip ye..haha..k lah..seeprti anda semua sdia maklum..Adlin dan BP baru sahaja tersingkir daripada MLM 2011..

Baru-baru ini..Adlin telah mengumumkan perang di laman fanpage facebooknya..

Korang faham kan..x faham google translater ade..haha..tengok tu..pengumuman perang..haha

Pada malam minggu ke-8 itu..juri iaitu diva negara Siti Nurhaliza hanya mengkritik 
"Dari segi penggunaan prop tu saya puji, tapi lawak tu x de la bang"

Apa yang bikin panasnye..Chef Wan..
"Saya gelak tu bukan kerana lawak you tu,  tapi gelak tu apa yang you merapu sangat tu..meroyan.."

Huuu..sape x panas dengar kena kritik macam tu kan..kene singkir pula tu..haha..tapi rakyat malaysia sudah biasa dengan sikap Chef Wan yang suka berleter itu..

Kritikan Chef Wan di fanpagenya..

bace je lah..tau panjang,,faham-faham je lah..nama pon chef wan..

ni ada lagi..korang mesti paham punya..

nampak tu..haa..apa-apa pun..adlin yang menyerang masih belum mendapat serangan balas daripada Chef Wan lagi..inolah lumrah..:)





Dec 18, 2011

0
Komen

7 Jam Berlatih Satu Hari

Hai semua..semua sehat?.spark sehat je..tengok tajuk tu..ha...bukan tajuk 2 xde kne mengena dengan workout ke ape..haha..menjelang kita nak Sambut Tahun Baru ni kan..Spark nak share skit mengenai Tarian Singa..




Tarian singa adalah sejenis tarian adat tradisional yang diamalkan oleh masyarakat di China..tapi sekarang dimana ada Cina..disitulah adanya tarian singa..

Baru-baru ini di Arena of Stars genting Highland..sebuah pertandingan tarian Singa telah dipertandingkan untuk merebut gelaran juara dalam Kejohanan Tarian Singa Kebangsaan kali ke 15.





























Gambar terahir tu merupakan juara pada kejohanan kali ini..iaitu Persatuan tarian Singa dan Naga Kun Seng Muar..

Tarian ni..nampak je senangkan..beberapa penari yang ditemu ramah mengatakan..
"Tarian ini perlukan keserasian kedua-dua penari..seorang pemegang kepala dan sorang badannya.."

"Sebenarnya ia memerlukan banyak latihan hampir 7 jam kami berlatih satu hari"

"Memang sukar sebenarnya kerana saya harus melompat tinggi dengan memegang 4 hingga 5 kilogram kepala singa untuk mendapat markah penuh

Penari sendiri pon dah cakap macam itukan..haha..inilah kepelbagaian tradisi yang terdapat antaranya di negara kita Malaysia....

Ringan-ringankan diri melawat blog-blog yang menarik di bloglist Spark ye..